سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ابزار هدایت به بالای صفحه

« علیٌّ اَوَّلُ النّاسِ اِیماناً : حضرت علی علیه‌السّلام اوّلین کسی است که ایمان آورد. امیر المومنین علی علیه السلام: نماز دژ محکم خداوند رحمان و وسیله راندن شیطان است»
 
درباره ما
موضوعات
آخرین مطالب
دوستان
آمار وبلاگ
 
احکام و استفتائات
چند رسانه ای
پایگاههای مرتبط
صفحات اختصاصی
 

معرفت و محبت؛ شروط لازم برای ولایت مداری/ اطاعت محض از مصادیق معرفت است

محمد میرزایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی با اشاره به برخی از مستندات مذهبی در رابطه با مفهوم «عارفاً بحقه» ابراز کرد: در متون روایی مفهوم عارفاً بحقه به معنای حق امام در گوش دادن به سخنان و اطاعت از امر اوست.

وی مقام مفترض‌الطاعة بودن را از مصادق معرفت به امام معصوم(ع) خواند و اضافه کرد: در الأمالی شیخ صدوق و جلد یک اصول کافی شیخ کلینی در خصوص حق امام و معنای عارفاً بحقه ذکرشده است: شیعه «مفترض الطاعة» است به مفهوم اندیش? اطاعت محض از امام.

میرزایی به تحلیل مفهوم عارفاً بحقة پرداخت و افزود: در اذن دخول حرم حضرت رضا(ع) آمده است: من می‌دانم رسول تو و جانشینانش نزد تو زنده‌اند و روزی می‌خورند، موقعیت من را می‌بینند، سخن من را می‌شنوند و سلام مرا پاسخ می‌دهند اما خداوند متعال گوش مرا از شنیدن صدای آنها محجوب کرده است، من از تو و خلیفه تو به عنوان امام که بر من اطاعت از امر او فرض شده است، اطاعت می کنم و او همانا علی‌ابن موسی‌الرضا(ع‌) است.

وی با اشاره به اینکه هر کس به زیارت ایشان می‌رود، باید بداند که فرامین ایشان برای ما حجت است و تا این معرفت حاصل نشود به حقیقت زیارت نائل نمی‌شویم، ابراز کرد: شناخت مطابق متون روایی بر دو گونه است؛ اینکه در شناخت نظری امام کیست و چه موقعیتی دارد تا با توجه به مستندات و متون روایی متقن حرکت کنیم، چه حقی امام بر مردم و متقابلاً مردم بر امام خود دارند که از طریق سخنان خدا در قرآن و سایر انبیاء و ائمه معصومین(ع) حاصل می‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان این نکته که بخش دیگر معرفت از راه عمل حاصل می‌شود، اظهار کرد: از گفتار حضرت رضا(ع) نقل شده است: «کسی که فکر می‌کند از ماست و به گفتار ما عمل نمی‌کند از ما نیست» و مجموعه گفتاری که مشهور به «صفات الشیعة» از ائمه معصومین(ع) به ما رسیده، کاملاً روشن می‌کند که شیعه حقیقی کیست.

 

ادامه مطلب...

ن : لیلا مهریان
ت : دوشنبه 94/6/30

هر چه می توانید در افزایش بصیرت
خود - در عمق بخشیدن به بصیرت خود-
تلاش کنید و نگذارید دشمنان از بی
 بصیرتی ما استفاده کنند. دشمن به شکل
دوست جلوه کند -حقیقت به شکل باطل و
باطل در لباس حقیقت

بصیرت از دیدگاه قرآن

بصیرت و بینایی حقیقی در فرهنگ قرآن و حدیث، به معنای جامع نگری

 و آینده نگری علمی و عملی است و کسانی «بصیر» نامیده می شوند که در پرتو

 بینش صحیح، در جهت تامین منافع مادی و معنوی، و دنیا و آخرت خود، حرکت کنند

بصیرت چیست و چگونه حاصل می‏شود؟

معنای بصیرت

بصیرت به معنى دانایى، بینایى، بینایى دل، هوشیارى، زیرکى و یقین است.نزد اهل معنا، نیرویى نهانى و قوّهاى قلبى است که در شناخت حقایق تا عمق وجود و باطن ذات آن رسوخ مى کند.

برخى از اهل معرفت مى‏گویند: «بصیرت قوّه قلبى یا نیرویى باطنى است که به نور قدس روشن گردیده و از پرتو آن، صاحب بصیرت، حقایق و بواطن اشیا را در مى‏یابد. بصیرت به مثابه بَصَر (چشم) است براى نفس».

میان بَصَر که تأمین کننده نور ظاهرى، و بصیرت که آورنده نور باطنى است

 

ادامه مطلب...

ن : لیلا مهریان
ت : دوشنبه 94/6/30
 
دانستنیها
آیا می دانید
وب های مفید
بایگانی وبلاگ
پخش زنده
اوقات شرعی
اخبار روز