آیا می دانید منتظران ظهور،روزگار تجلی امامت الهی غدیر را روز شماری میکنند؟
امامت غدیر مبتنى بر جانشینى پیامبران
بنیان فکرى امامت در تشیع، مبتنى بر جانشینى پیامبران در قرآن است، که خداوند آن را در یکى از فرزندان ذکور و یا برادر قرار داده است، همان گونه که درباره نوح و ابراهیم علیهما السلام خداوند جانشینى را در فرزندانشان قرار داد. حضرت موسىعلیه السلام از پروردگار خود تقاضا کرد: «از خاندانم کسى را وزیر و معاون من قرار ده: برادرم هارون را، و به او پشتم را محکم کن و او را در امر رسالت من شریک ساز».
در آیاتى دیگر، خداوند به داوود خلیفه خود بر روى زمین سلیمان را عطا کرد و سلیمان وارث داوود شد. همچنین حضرت زکریاعلیه السلام از خداوند ذریهاى پاک تقاضا کرد و خداوند نیز درخواست وى را اجابت کرد؛ و فرشتگان در نماز به وى ندا دادند که خداوند تو را به یحیى بشارت مىدهد، در حالى که او به کلمه خدا گواهى دهد و او خود پیشوا و پارسا و پیامبرى از شایستگان است.
بدین سان خداوند مسئله جانشینى پیامبران را در خاندان آنان قرار داد، در حالى که باید شایستگى اخلاقى و مقام عصمت و علم را داشته باشند. آن گونه که درباره حضرت ابراهیمعلیه السلام فرمود: «عهد من به ستمکاران نخواهد رسید».
در آیاتى از سوره بقره خداوند به بنىاسرائیل مىفرماید: «به شما نعمت دادم». با مقایسه این آیات با آیه 150 سوره بقره و آیه سوم و ششم سوره مائده بر ما روشن مىگردد که منظور از نعمت امامت است که خطاب به رسول خداصلى الله علیه وآله مىفرماید: «نعمت خود را بر شما تمام کردم». و اکمال نعمت بر آن حضرت در غدیر خم با معرفى امام على علیه السلام به امامت صورت گرفت.